Aug
24
7:00 PM19:00

Helsingin juhlaviikot: Gustav Mahlerin 8. Sinfonia

"Gustav Mahlerin 8. sinfonian esittäminen on aina suurtapahtuma. Harvoin Suomessa esitetty jättiteos kuullaan vihdoin Musiikkitalossa. Sinfonia on minkä tahansa konserttisalin äärimmäinen käyttökoe.

Teos on säveltäjänsäkin mittapuulla valtaisa: kolmelle sopraanolle, kahdelle altolle, tenorille, baritonille, bassolle, kaksinkertaiselle sekakuorolle, poikakuorolle, laajennetulle orkesterille ja uruille sävelletyn sinfonian kantaesityksessä Münchenissä 1910 esiintyi yli tuhat muusikkoa ja laulajaa, mistä lisänimi ”Tuhannen sinfonia”.

”Kaikki aiemmat sinfoniani ovat vain tämän alkusoittoja”, Mahler totesi itse teoksen valmistuttua. Valtavat äänimassat luovat oman universuminsa, jossa planeetat ja auringot laulavat. Vaikuttavimmillaan teos on kuitenkin ehkä toisen osa hiljaisemmissa hetkissä: intensiteetti on käsin kosketeltava, kun satojen esiintyjien valtavat voimat soivat ja väreilevät hiljaa konserttisalin eri puolilla odottaen ekstaattista purkausta.

Musiikkitalossa teos esitetään yli 340 hengen voimalla. Lavalle nousee suomalaisten oopperalaulajien tähtisikermä: Camilla Nylund, Helena Juntunen, Johanna Rusanen, Lilli Paasikivi, Tuija Knihtilä, Tuomas Katajala, Tommi Hakala ja Mika Kares. Radion sinfoniaorkesteria johtaa Hannu Lintu, ja esitystä varten kootaan pääkaupunkiseudun parhaista kuoroista koottu Festivaalikuoro.

Radion sinfoniaorkesteri
Hannu Lintu, kapellimestari

Camilla Nylund, Johanna Rusanen, Helena Juntunen, sopraano
Tuija Knihtilä, Lilli Paasikivi, altto
Tuomas Katajala, tenori
Tommi Hakala, baritoni
Mika Kares, basso

Musiikkitalon Kuoro
Tapiolan Kamarikuoro
Spira Ensemble
Kampin Laulu
Cantores Minores
Nils Schweckendiek, kuorojen valmennus"

(Helsingin juhlaviikot)

 

View Event →
Mar
22
7:00 PM19:00

Johannes-passio

Laskeudu pääsiäisen aikaan J. S. Bachin rakastetun Johannes-passion sävelin! Tapiolan kamarikuoro ja Suomalainen barokkiorkesteri esittävät klassikkoteoksen ensimmäistä kertaa yhdessä tunnelmallisessa Espoon tuomiokirkossa.

Solistit:
Niall Chorell, tenori (evankelista)
Jyrki Korhonen, basso (Jeesus)
Tuuli Lindeberg, sopraano
Teppo Lampela, altto
Jere Martikainen, tenori
Sampo Haapaniemi, basso

Konsertin johtaa Hannu Norjanen.

Liput 27/20/13 e + mahdollinen palvelumaksu. Liput: Ticketmaster.fi sekä ovimyynti.

Ovet aukeavat tuntia ennen konserttia. Konsertin kesto 2h 15 min.

View Event →